Smatrate se SVJETSKIM nogometnim putnikom? Označite mjesta koja ste posjetili i počnite planirati sljedeću sezonu.

Pratiti nogomet diljem svijeta uzbudljiv je hobi. Iako mnogi navijači ne razmatraju posjetiti ih, oni su prilično uzbudljivi, zbog svojih vjernih navijača i lokalne nogometne kulture. Donosimo 10 pomalo zanemarenih klubova koji bi se trebali naći na Vašem popisu želja za sljedeću sezonu.

Bologna stadion
Bologna
BOLOGNA

Poznati talijanski klub crveno-plavih često je ispod radara mnogih navijača iako je posjet utakmicama ovog kluba odlično iskustvo. Stadion Renato Dall’ara krasi 42 metara visoki toranj i čini ga posebnim. U Bologni se zasigurno može osjetit pravi talijanski žar.

Millwall stadion
Millwall
MILLWALL

Millwall je jedan od 13 profesionalnih nogometnih klubova u Londonu. Omražen je od strane gotovo svih engleskih navijača zbog reputacije koju su zaradili zbog nereda i huligana. Moto navijača Millwalla kaže: “Nitko nas ne voli, nije nas briga!” Na utakmica ovog kluba možete osjetiti podršku igračima do zadnje sekunde. U svakom slučaju, Millwall bi trebao biti na vrhu Vaše liste želja.

Atalanta Bergamo stadion
Atalanta Bergamo
ATALANTA BERGAMO

U sjevernoj Italiji smješten je ovaj povijesni klub poznat po vatrenim navijačima i atmosferi koju stvore na utakmicama. Uz odlično ozračje koje pati utakmice, Bergamo je i odlična vikend-destinacija. Velika imena su igrala za “Božicu” (božanstvo zbog mitološke figure na grbu) i natjecala se u Europi prošle sezone predvođeni kapetanom, Argentincem Papu Gomezom. Atalanta je ove sezone igrala finale Kupa Italije protiv Lazija. 

Argentinos Juniors stadion
Argentinos Juniors
ARGENTINOS JUNIORS

Jedan od najtradicionalnijih klubova u Buenos Airesu. Ovdje su Diego Maradona, Fernando Redondo, Esteban Cambiasso i Juan Román Riquelme odrasli kao igrači. Poznat je kao argentinska “nogometna akademija”, a sve će Vam postati jasnije posjetite li Muzej Argentinaca na Diego Armando Maradona stadionu u La Paternal četvrti. Zvuči zanimljivo? 

Olympique de Marseille
Olympique de Marseille
OLYMPIQUE DE MARSEILLE

Oh là là, l’OM! To se može čuti na fenomenalnom stadionu Vélodrome u Marseilleu, gdje je svaka domaća utakmica popraćena borbenom atmosferom. Olympique ima nešto drugačiji identitet od ostalih europskih ekipa na što utječe karakter lučkog grada i povijest. Zamislite pridružiti se zaluđenim fanovima na stadionu nakon nekoliko pića u starom gradu.

Hammarby IF
Hammarby IF
HAMMARBY IF

Skandinavija sigurno nije prva destinacija koja ljudima pada na pamet kao opcija za posjetiti nogometnu utakmicu. Ipak, preporučujemo posjet Stockholmu i jednom od tri kluba, posebice  Hammarbyju. Hammarbyjevi navijači su jako odani, i to ne samo kada klub pobjeđuje. Skandinavski klubovi poznati su po svojim koreografijama i pirotehnici, a Hammarby posebno, kojeg kada posjetite biti ćete dio fenomenalnog iskustva.

 Brøndby IF stadion
Brøndby IF
BRØNDBY IF

Sljedeća nogometna destinacija je Kopenhagen, dom dva najveća danska kluba, FC Copenhagena i Brøndbyja IF. Ozračje na utakmicama Brøndbyja često idu do usijanja. Ovaj klub iz danskog glavnog grada možda ne osvaja prvenstva iz godine u godinu, ali navijači su im jedni od najvjernijih. Uvijek vrijedi posjetiti utakmice ovog kluba, ali posebno kada se igra derbi protiv  FC Kopenhagena. Brøndby je poznat kao klub radničke klase.

Club Atletico Talleres stadion
Club Atletico Talleres
CLUB ATLÉTICO TALLERES 

Outsider iz Buenos Airesa. Talleres ima ogromnu potporu u gradu. Utakmice je posjećivalo više od 35,000 navijača kada su igrali treću ligu. Možete samo zamisliti kakva ludnica vlada kada se ovi navijači upute prema stadionu. Stari stadion je poseban skriveni biser argentinskog nogometa.

Union Berlin stadion
Union Berlin
UNION BERLIN

Berlin nije toliko popularan nogometni grad unatoč povijesnom Olympia stadionu i derbiju između  Union Berlina i Herthe BSC, ali itekako vrijedi posjetiti berlinski An der Alten Försterei stadion. Navijači su opsjednuti svojim klubom, a pivo je posvuda!

Dynamo Dresden stadion
Dynamo Dresden
DYNAMO DRESDEN

Dynamo Dresden je njemački klub aktivan u nižim ligama. Upravo zato ovaj klub je ispod radara za šire mase, ali Nijemci kao i istinski ljubitelji nogometa vole ovaj klub. Dynamo Dresden je poznat po navijačkoj bazi i ultrasima koji često u grupama od 5,000-6,000 putuju na gostovanja, što je nevjerojatno s obzirom na niži rang u kojem igraju. Voljeli ih ili ne, ako ste pravi nogometni fan, svakako biste trebali posjetiti Dresden.

Ovo su neki od prijedloga za posjet u sezoni 2019/2020. Želite posjetiti neki od ovih klubova ili prisustvovati derbiju? Homefans organizira manje grupe za posjete najboljim nogometnim derbijima. Pogledajte ponudu. 

Home Fans logo

https://homefans.net/derby-days/