Arsenal želi poslati Mesut Ozila na posudbu
Mesut Ozil

Mesut Ozil marginaliziran je od strane Arsenalovog trenera Unai Emeryja, no umjesto da traži novi klub, Ozil je odlučio kako želi ostati i pričekati da Emery napusti klupu Arsenala. Na kraju tekuće sezone, ovisno o Emeryjevu statusu, veznjak će odlučiti koje korake će poduzeti.

Jedan od razloga zbog kojih Ozil ne želi naglo tražiti novu sredinu je i činjenica da je on Arsenalov najplaćeniji igrač s primanjima od 350 tisuća funti tjedno. Ove sezone odigrao je samo dva susreta, a od sredine rujna više nije igrao. Ozil se ne namjerava lako povući ni odustati. Svoj ugovor, pod kojim je do 2021., želi odraditi do kraja: “Možete prolaziti kroz teži period, kao ovaj, ali to nije razlog za bijeg, niti ja to namjeravam učiniti!”, rekao je u izjavi novinarima.

Navijači Arsenala žele vidjeti Ozila na terenu, smatraju da nedostaje kreativnosti u veznom redu, te su u posljednje dvije utakmice pjevali njegovo ime, a navijaju za to da zaigra u današnjoj utakmici s Crystal Palaceom.

Unay Emery je za engleske medije dao naslutiti kako ima potporu kluba što se tiče trenutnog Ozilovog statusa: “Klub i momčad imaju dogovorenu strategiju. Najvažniji su klub, momčad i pronalazak izvedbe. Znam da navijači žele znati više, ali sada nije moment!” 

Strani mediji prenose da ukoliko i dođe do odlaska Ozila iz Arsenala njegova nova destinacija vjerojatno bi mogao biti MLS, no prije toga Ozil se želi uvjeriti hoće li Unai Emery voditi ekipu i treću sezonu za redom. Trenutno zainteresirani američki klubovi za usluge 31-godišnjaka su D.C. United, LA Galaxy i Inter Miami.

Turski mediji doznaju kako se Fenerbahce nada dovesti Ozila na posudbu u siječnju, dok s druge strane, bivši igrač Manchester Uniteda, Paul Scholes vidi Mesut Ozila kao rješenje koje bi moglo pomoći engleskoj momčadi: “Ima odličnu kvalitetu, pokazao je to tijekom karijere. Mogao bi biti privremeno rješenje. No, na kraju to ovisi o njemu!”