Lautaro Martinez
Lautaro Martinez

Manchester United i Barcelona pomno prate Interovog napadača Lautaro Martineza. 22-godišnji Argentinac privukao je pažnju ovih klubova odigravši ukupno 11 utakmica ove sezone u kojima je postigao 6 pogodaka. Unitedu i Barceloni za sada se svidjelo ono što su vidjeli, te će uložiti napore u njegovo dovođenje na ljeto.

Nestrpljivo se iščekuje kojeg će napadača u konačnici potpisati Manchester United. Povezivani su s našim Marijom Mandžukićem, Moussa Dembeleom, Cavanijem i Callum Wilsonom. Unitedovi navijači jasno su izrazili svoje želje koje su i uputili klubu, oni žele vidjeti upravo Lautaro Martineza u ekipi.

Lautaro Martinez trenutno ima otkupnu klauzulu u ugovoru s Interom vrijednu 111 milijuna eura, a za klub je vezan do kraja lipnja 2023. godine. Inter je krenuo u pripremu uvjeta i detalja novog ugovora koji bi mu ponudili s ciljem da ostane u njihovim redovima barem do kraja sezone 2023./24. U slučaju produljenja ugovora odštetna klauzula mogla bi narasti i do 180 milijuna eura.

Talijanski mediji prenose kako je upravo, intenzivan interes za Martinezom od strane Barcelone, bio glavni okidač da milanski klub požuri sa sastavljanjem novog ugovra za igrača. Jedan od glavnih zagovaratelja njegovog dolaska u Barcelonu je Leo Messi koji je savjetovao Barceloninu upravu da krenu u akciju dovođenja njegovog reprezentativnog suigrača.