Claudio Ranieri novi trener Sampdorije
Claudio Ranieri

Sampdoria i sada već bivši trener, Eusebio Di Francesco zajednički su odlučili raskinuti suradnju nakon šest poraza u sedam Serie A utakmica ove sezone.

Trener kluba na posljednjem mjestu Serie A pred otkazom

Sampdoria je dovela novog trenera, Claudia Ranierija koji je potpisao dvogodišnji ugovor s trenutačno posljednjom momčadi talijanskog prvenstva. Navodno je u ugovor stavljena klauzula prema kojoj Sampdoria, u slučaju ispadanja iz lige, može i ranije otpustiti Ranierija.

Ranieri će svoj debi na klupi Sampdorije imati na svoj 68. rođendan, 20. listopada protiv Rome.

Sampdoria je 17. klub u Ranierijevoj trenerskoj karijeri, do sada je vodio Vigor Lameziju, Puteolanu, Cagliari, Napoli, Fiorentinu, Valenciju (2x), Atletico Madrid, Chelsea, Parmu, Juventus, Romu (2x), Inter, Monaco, Leicester City, Nantes i Fulham. Kao izbornik okušao se u reprezentaciji Grčke gdje je 2014. godine vodio četiri utakmice.

Claudio Ranieri osvajao je trofeje s klubovima koje je vodio, a najveći uspjeh ostvario je s Leicesterom u sezoni 2015./2016. kada su osvojili Premier ligu. Sada mu je zadatak spasiti Sampdoriju od ispadanja u Serie B. Klub je posljednji na ljestvici sa samo 3 osvojena boda.