Vatreni slovenski derbi (VIDEO)

0
163

Olimpija Ljubljana i Maribor odigrali su u Stožicama još jedan zanimljivi najveći slovenski derbi

Maribor je ostvario pobjedu 2:4 i “izbio” na prvo mjesto u slovenskom prvenstvu.

Maribor je poveo već u prvoj minuti susreta golom Luke Zahoviča. Maribor je odlučio domaće iznenaditi agresivnom i napadačkom igrom, što im je i uspjelo jer su u 16.minuti vodili već 0:2 golom bivšeg igrača Olimpije Roka Kronavetera.

Olimpija je smanjila na 1:2 u 33.minuti golom igrača Dinama na posudbi u Olimpiji Luke Menala. Ante Vukušić izaziva erupciju oduševljenja na stadionu u 54.minuti kada nakon promašenog kaznenog udarca ipak postiže pogodak za 2:2 na odbijenu loptu.

Izgledalo je da je Olimpija konsolidirala svoje redove, da može doći i do pobjede nakon tog izjednačenja. Domaći su napadali, tražili gol za pobjedu, ali na kraju veliko razočarenje za navijače Olimpije.

Po isteku 90.minute, u sudačkoj nadoknadi vratar Olimpije Vidmar napravio je veliku grešku, koju koristi Kronaveter i postiže gol za 2:3. Samo minutu kasnije Vancaš postiže i četvrti gol za Maribor i veliku pobjedu 2:4.

Kao i uvijek kad igraju ova dva kluba, susret je bio prekinut na neko vrijeme zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava u teren.